15
May
15
May

ΑΕΠ απο ΕΕ, Βιομηχανική Παραγωγή απο ΗΠΑ, Κέρδη απο Cisco και Alibaba

Το δολάριο ανέκαμψε, με το δείκτη δολαρίου ΗΠΑ (USDX), ο οποίος μετρά την απόδοση του δολαρίου έναντι έξι άλλων σημαντικών νομισμάτων να κλείνει στα αρχικά επίπεδα της περασμένης εβδομάδας. Εκτός από το ισχυρό δολάριο, οι αβέβαιοι όροι του Brexit μπορεί να στείλουν και πάλι το ζεύγος GBP/USD χαμηλότερα, ενώ τα βασικά στοιχεία ήταν ανάμικτα, με το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο να μειώνεται στο 3,8%, ενώ η μέση αύξηση κερδών ήταν στο 3,2%, κάτω από τις προσδοκίες.

Μετά την άνοδο της Δευτέρας, όπου η τιμή μιας ουγγιάς χρυσού έφτασε πάνω από τα 1.300 δολάρια, καθώς η εμπορική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα κλιμακώνεται περαιτέρω, οι τιμές άρχισαν να μειώνονται κατά τις επόμενες συνεδρίες. Ωστόσο, η τιμή στο ασήμι παρέμεινε σταθερή κάτω από τα 14,9 δολ. Και σχετικά ανεπηρέαστη από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Το πετρέλαιο κινήθηκε οριακά υψηλότερα την Τρίτη, παρόλο που το API έδειξε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Οι αγορές μετοχών παρουσίασαν σημαντική ανάκαμψη το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, οι αγορές της Ασίας και της Ευρώπης κυμαίνονταν ανάμεικτα το πρωί της Δευτέρας. Παρά τις αυξανόμενες εντάσεις, τα χρηματιστήρια της Σαουδικής Αραβίας τερμάτισαν ένα σερί πτώσεων και κινήθηκαν ανοδικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης

Τα στοιχεία του ΑΕΠ την Τετάρτη από την Ευρώπη, οι στατιστικές του ΔΤΚ από τον Καναδά και οι πωλήσεις λιανικής και η βιομηχανική παραγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένονται εντός της ημέρας.

 

Bitcoin

Οι τιμές του Bitcoin έφτασαν σε νέα υψηλά την Τρίτη το πρωί, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να κινηθούν υψηλότερα από το επίπεδο των 8.300 δολαρίων. Ωστόσο, η πτώση τη νύχτα κάτω από τα 7.700 δολάρια ήταν μόνο βραχύβια, καθώς το κρυπτονόμισμα έφτασε και πάλι περίπου στα 8.000 δολάρια μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Τα άλλα κρυπτονομίσματα φαίνεται να ακολουθούν, καθώς το Ethereum και το Ripple ανέβηκαν κατά περίπου δέκα τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ η απόδοση του Bitcoin ήταν σταθερή.

Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν την πρόσφατη άνοδο στο γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση αγοράς ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Άλλος παράγοντας είναι η αυξανόμενη δέσμευση των θεσμικών επενδυτών. Επίσης, οι επερχόμενες εκδηλώσεις Blockchain Week και Consensus 2019 θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερη δημοσιότητα καθώς και νέα σχόλια σχετικά με την αγορά

The Bitcoin chart

Πετρέλαιο WTI

Οι τιμές πετρελαίου κατόρθωσαν να κλείσουν ελαφρώς υψηλότερα την Τρίτη, παρόλο που το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου (API) ανέφερε ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,6 εκατομμύρια βαρέλια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων σύμφωνα με τα δεδομένα του API για το τρέχον έτος.

Οι ανησυχίες σχετικά με την εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας και οι επακόλουθες μειωμένες προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης και η ασταθής κατάσταση γύρω από την Αραβική Χερσόνησο μπορεί επίσης να επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου. Το πρωί της Δευτέρας, ανακοινώθηκαν ενδεχόμενα σαμποτάζ κατά εμπορικών πλοίων στα ανοικτά των ακτών των ΗΑΕ, και η Σαουδική Αραβία αναφέρει ότι σε δύο από τους αγωγούς πετρελαίου της επιτέθηκαν αεροσκάφη που έφεραν εκρηκτικά. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες αραβικές χώρες ασχολούνται με τον πόλεμο στην Υεμένη, με τον βασικό τους αντίπαλο να υποστηρίζεται το Ιράν.

Την Τετάρτη αναμένονται εβδομαδιαία στοιχεία αποθεμάτων και βενζίνης από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφορίας (EIA)

The Πετρέλαιο WTI chart

US 500

Οι χρηματιστηριακές αγορές κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη, ανακτώντας περίπου τις μισές απώλειες της Δευτέρας, όπου η περαιτέρω κλιμακούμενη εμπορική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έστειλε τις παγκόσμιες αγορές σε πτώση. Αν και εκτιμήθηκε πόσο θα επηρεαστεί η αύξηση του ΑΕΠ, από τους δασμούς εισαγωγών που αντάλλαξαν Κίνα και ΗΠΑ, οι αναλυτές φάνηκαν λιγότερο ανήσυχοι για την πτώση της Τρίτης. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη μια ιδέα για τη διάσωση των αγροτών που θα πληγούν από τους δασμούς που η Κίνα έθεσε τις αμερικανικές γεωργικές εξαγωγές.

Τα αποθέματα chip (US Semiconductors ETF + 2,53%) και τραπεζών (US Banks ETF + 1,61%) ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων ηττημένων τη Δευτέρα, ωστόσο, παρουσίασαν τις ισχυρότερες επιδόσεις την Τρίτη.

Οι μετοχές που είχαν πρόσφατα τα IPO τους, όπως το Pinterest (+ 7,65%), το Beyond Meat (+ 15,20%) ή το Uber (+ 7,57%) ήταν μερικές από τις πιο επιρρεπείς σε μεταβλητότητα μετοχές κατά τις τελευταίες συνεδρίες.

Περισσότερες ανακοινώσεις εταιρικών κερδών αναμένονται αυτή την εβδομάδα από εταιρείες όπως η Cisco και η Alibaba την Τετάρτη και η Walmart και η Nvidia την Πέμπτη

The US 500 chart

Το περιεχόμενο αυτoύ του εγγράφου είναι αποκλειστικά για σκοπούς διαφήμισης και μάρκετινγκ και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνευθεί, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ως επενδυτική συμβουλή, σύσταση ή υπόδειξη επενδυτικής στρατηγικής σε σχέση με κάποιο χρηματοπιστωτικό τίτλο, ​​ καθ 'οιονδήποτε τρόπον. Οποιαδήποτε ένδειξη προηγούμενων αποδόσεων ή προσομοίωση παρελθουσών αποδόσεων που περιλαμβάνονται σε συτό το έγγραφο δεν αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για μελλοντικά αποτελέσματα. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αποποίηση Ευθυνών κάνετε κλίκ εδώ.