10
Jun
10
Jun

Συμφωνία ΗΠΑ Μεξικού, Χαμηλό το NFP, Η Κίνα ανακοινώνει υψηλό εμπορικό πλεόνασμα

Οι αγορές παρουσίασαν διακυμάνσεις την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση των δεδομένων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Μετά τα απογοητευτικά στοιχεία της έκθεσης απασχόλησης του ADP που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, όπου αναφέρθηκαν μόνο 27 χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας, η έκθεση του (NFP) ήταν επίσης πολύ απογοητευτική όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης. Μόνο 75 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αναφέρθηκαν για τον Μάιο με τις προσδοκίες να είναι στις 185 χιλ. και το προηγούμενο αποτέλεσμα να είναι στις 224 χιλιάδες. Το δολάριο χάνει δύναμη, οι τιμές των μετοχών σημειώνουν άνοδο και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων πέφτουν καθώς τα δεδομένα αναμένεται να παροτρύνουν τη Fed να προχωρήσει με την απόφαση της για μείωση των επιτοκίων. Κάποιοι μπορεί να πιστέψουν ότι αυτά τα απογοητευτικά στοιχεία του NFP, καθώς και τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ωριαία κέρδη στο 0,2% (αναμενόμενο 0,3%) θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Federal Reserve να καταλήξει σε σχέση με το θέμα αυτό.

Στις αγορές συναλλάγματος, το μεξικάνικο πέσο (MXN) άνοιξε σημαντικά ισχυρότερο το πρωί της Δευτέρας, αφού το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε συμφωνία για τη μετανάστευση, δίνοντας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ μια νίκη στην εγχώρια του πολιτική. Πριν από τη συμφωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος Trump απείλησε να επιβάλει δασμούς σε όλες τις εξαγωγές του Μεξικού, εάν το Μεξικό δεν λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στις ΗΠΑ. Το ζεύγος USD/MXN μετά από τη συμφωνία κινήθηκε πάνω από δύο τοις εκατό χαμηλότερα φτάνοντας και πάλι πίσω στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από την δασμολογική απειλή.

Για τη Δευτέρα αναμένονται στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής για τον Απρίλιο από την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, από το ΗΒ θα ανακοινωθούν στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο και την παραγωγή. Αργότερα στη συνεδρίαση συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής ο Καναδάς δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία κατοικιών για το Μάϊο. Διάφορες αγορές παραμένουν κλειστές τη Δευτέρα λόγω των διακοπών, με αντίκτυπο στις ώρες συναλλαγών μεταξύ των οποίων είναι η Αυστραλία, η Γερμανία και η Ελβετία.

EUR/USD

Η αδυναμία του δολαρίου, μετά από απογοητευτικά στοιχεία της αγοράς εργασίας από το NFP και οι προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα προχωρήσει με περικοπές των επιτοκίων, ώθησε το ζεύγος EUR/USD στο υψηλότερο επίπεδο από το τέλος Μαρτίου, υπερκαλύπτοντας τις ανησυχίες για κυρώσεις από την ΕΕ προς την Ιταλία λόγω του υπερβολικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος που δεν συνάδει με τα κριτήρια της συνθήκης του Μάαστριχτ που στοχεύουν στην εξασφάλιση της σταθερότητας του κοινού νομίσματος.

Τη Δευτέρα από τη ζώνη του ευρώ αναμένεται ο δείκτης για το ιταλικό επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής Απριλίου, ο δείκτης για το επίπεδο εμπιστοσύνης Sentix για τον Ιούνιο. Από τις ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί σχετικά λίγες νέες σημαντικές ανακοινώσεις δεδομένων για τη Δευτέρα, εκτός από την έκθεση ανοίγματος θέσεων εργασίας JOLT

The EUR/USD chart

Hong Kong 50

Οι ασιατικοί και κυρίως οι κινεζικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα το πρωί. Το πλεόνασμα του κινεζικού εμπορικού ισοζυγίου ήταν στα 41,65 δισ. Δολ. το Μάϊο,  αρκετά πιο πάνω από τα αναμενόμενα 28,5 δισ. Δολάρια. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι η αύξηση των εξαγωγών κατά 1,1% και η πτώση των εισαγωγών κατά 8,5% θα μπορούσαν επίσης να οφείλονται σε ενέργειες των εξαγωγέων πριν οι ΗΠΑ αυξήσουν τους δασμούς σε προϊόντα 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως τις 10 Μαΐου.

Περισσότερα οικονομικά στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες με τον πληθωρισμό να αναμένεται την Τρίτη. Την Πέμπτη μηνιαία στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, την ανεργία και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα μπορεί επίσης να επηρεάσουν τις αγορές

The Hong Kong 50 chart

Πετρέλαιο WTI

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή και σταμάτησαν ένα σερί πτώσεων για την αγορά ενέργειας, κλείνοντας την εβδομάδα υψηλότερα μετά από δύο εβδομάδες απότομης πτώσης του κόστους ανά βαρέλι αργού πετρελαίου. Οι ειδήσεις ότι ο ΟΠΕΚ πλησιάζει στην επίτευξη συμφωνίας για παράταση των περικοπών παραγωγής πετρελαίου μετά ​​ τον Ιούνιο, παρέχουν στήριξη στην αγορά και διατηρούν ένα θετικό κλίμα. Η Σαουδική Αραβία θεωρείται πάντοτε ότι πιέζει για ισχυρές περικοπές στην παραγωγή για να στείλει τα επίπεδα τιμών τουλάχιστον στα 70 δολάρια ανά βαρέλι αργού πετρελαίου Brent, ωστόσο, η Ρωσία θεωρείται αβέβαιη για το αν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συμφωνία. Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας συμφώνησε σε μια συντονισμένη δράση στην αγορά μαζί με τους Σαουδάραβες.

Η αμερικανική έκθεση της Baker Hughes Oil Rig Count μειώθηκε κατά 11 δείχνοντας συνολικά 789 ενεργές εξέδρες γεώτρησης. Αυτό είναι ένα νέο χαμηλό από τον Φεβρουάριο του 2018.

Την Τρίτη το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου (API) θα δημοσιεύσει εβδομαδιαία στοιχεία αποθεμάτων αργού πετρελαίου, μόλις πρίν την έκθεση από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφορίας (EIA).

The Πετρέλαιο WTI chart

Το περιεχόμενο αυτoύ του εγγράφου είναι αποκλειστικά για σκοπούς διαφήμισης και μάρκετινγκ και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνευθεί, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ως επενδυτική συμβουλή, σύσταση ή υπόδειξη επενδυτικής στρατηγικής σε σχέση με κάποιο χρηματοπιστωτικό τίτλο, ​​ καθ 'οιονδήποτε τρόπον. Οποιαδήποτε ένδειξη προηγούμενων αποδόσεων ή προσομοίωση παρελθουσών αποδόσεων που περιλαμβάνονται σε συτό το έγγραφο δεν αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για μελλοντικά αποτελέσματα. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αποποίηση Ευθυνών κάνετε κλίκ εδώ.